Hidayet Öyküleri: Dr. Stefenos Kefokeris
Osman Yıldız'ın Sunumu ile Hidayet öykülerine bu hafta Atina'da Doğan, Almanya'da büyüyen, Üniversite hayatında Müslümanlığa adımını atan ve 7 dil bilen Tarihçi yazar Dr. Stefenos Kefokeris
26.12.2020 10:04
750 okunma
Paylaş

Osman Yıldız'ın Sunumu ile Hidayet öykülerine bu hafta Atina'da Doğan, Almanya'da büyüyen, Üniversite hayatında Müslümanlığa adımını atan ve 7 dil bilen Tarihçi yazar Dr. Stefenos Kefokeris konuk olacak. Hidayet Öyküleri bu cumartesi Almanya’dan Online katılım ile saat 19:30 da Radyo denge'de ve İLKAV youtube kanalında canlı olarak sizlerle...

 

Dr. Stefenos Kefokeris Kimdir

Dr. Stefenos Kefokeris 1972 de Atina da dogdu ve almanya da büyüdü. Almanyada siyaset bilimi, roman dil bilimi ve uluslararasi teknik isbirligine yönelip, üniversite mezunu oldu. 1992 de üniversite zamanlarinda müslüman oldu. Müslüman oldugundan beri arapca ögreniyor ve dünyanin cesitli yerlerini gezdi. 1999da Cambridge üniversitesinde kendisini ingilizce ögretmeni olarak gelistirdi ve dünyanin cesitli yerlerinde ingilizce dersi verdi (yakin dogu, Latin Amerika, Balkan, Afrika ve Avrupa). Dubai da ve Suudi Arabistanda özel okullarda ingilizce bölümünp yönetiyordu ve Birmingham de (ingiltere de) ögretmenler bile yetistiriyordu. Dr. Stefenos Kefokeris farkli dilleri cok seviyor ve yunanca, ingilizceden ziyade almanca, ispanyolca, hollandaca, fransizca, portekizce ve arapca da konusabiliyor. Docent olarak cesitli üniversitelerde aktiv (almanca ve ingilizce konusulan bölgelerde).
En son Avrupa daki Islam tarihi ile ilgili kitap sundu ve suan Zürich de „Iman Merkezinde“ egitimini sürdürüyor. Internetteki sayfasinda ingilizce ve almanca dillerinde yazdigi kitaplar mevcuttur.
 
Ailesi:
25 sendedir evli, 7 cocugu var, 2 oğlan ve 5 kız. Esi güney amerikali.
...
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık : Yorumunuz :
Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Haber Akışı
© 2020    www.dengeradyo.com          Programlama: Murat Kaya
Adres : Strazburg caddesi Eti mahallesi 18/1 Sıhhıye/ANKARA - Tel :  0 312 232 3535