İLKAV’da Ramazan bayram namazı kılındı ve cemaat birbirleriyle bayramlaştı
Hicri 1445 yılının Ramazan ayının sonunu idrak ettiğimiz mübarek günleri bayram namazı ile uğurladık.
İLKAV
10.04.2024 12:52
84 okunma
Paylaş
...

İLKAV’da Ramazan bayram namazı kılındı ve cemaat birbirleriyle bayramlaştı

Hicri 1445 yılının Ramazan ayının sonunu idrak ettiğimiz mübarek günleri bayram namazı ile uğurladık.
 
İLKAV Konferans salonunda sabahın erken saatlerinde toplanan Ankaralı Müslümanlar aileleri ile beraber bayram namazlarını kıldıktan sonra bayramlaştılar. Çocuklar da unutulmadı, onlara da hediyeler takdim edildi.

Bayram namazı öncesi vakıf başkanı Emrullah Ayan hoca cemaate sohbette bulundu. Ayan konuşmasında; Gazze de bütün olumsuzluklara rağmen direnişe devam eden Müslüman kardeşlerimize dua etti ve diğer Müslümanlara düşen görevleri hatırlattı.
Kur’an’a sımsıkı sarılmanın gereğine işaret ederken, Müslümanların yalnız Allah’ı merkeze alarak hayatlarını düzenlemeleri gerektiğini, Allah’ın karışmadığı hiçbir alanın mü’minin hayatında olamayacağını beyan etti. Modern hayatın, eğitim/öğütüm sisteminin çocuklarımızı laik, seküler, pozitivist, kemalist ve bireysel kuşaklar haline getirdiğini, İslâm’ın değerlerinin hayattan koparıldığına değinen Ayan, bu bağlamda bayramlarda dahi olsa akraba ziyareti ve arayıp sormaların önemine işaret etti. İslâmî kimliğimizi korurken mevcut sistemin kirliliklerinden korunmanın, çocuklarımızı Müslümanca yetiştirmenin en önemli yollarından birisinin Vakfımızın sunduğu eğitim ve davet çalışmalarına katılmak olduğunu, diğer taraftan büyüklerin de fedakârlık ve gayretlerini artırmaları gerektiğinin üzerinde durdu.

Bayram namazını Hayati İsaoğlu kıldırıp bayram hutbesini irad ettikten sonra cemaat birbiriyle bayramlaştı ve gelen çocuklara hediyeleri verildi.
Rabbimiz tüm Müslümanlara özellikle de Gazzeli kardeşlerimize gerçek bayram ve zaferler nasip etsin inşâAllah.

Ramazan bayramı konuşmasının videosu ve bayramlaşmaya dair fotograflar aşağıda sunulmuştur.

 

...
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık : Yorumunuz :
Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Haber Akışı
© 2020    www.dengeradyo.com          Programlama: Murat Kaya
Adres : Strazburg caddesi Eti mahallesi 18/1 Sıhhıye/ANKARA - Tel :  0 312 232 3535